Skip to content

Blogit

Teollisuuden
suurtapahtuma
22. – 23.5.2024, Oulu

Miten tekoäly vaikuttaa yrityksesi toimintaan?

Valmistavat teollisuuden yritykset voivat hyödyntää tekoälyä monin tavoin, parantaen
tehokkuutta, tuottavuutta, laadunvalvontaa ja riskienhallintaa.

Oulun yliopisto järjestää epäviralliset ”etkot” TEKOÄLYSTÄ UUSI SUUNTA – tilaisuuden, ennen Pohjoinen Teollisuus -tapahtuman verkostoitumisiltaa.

LUE LISÄÄ

Teollisuusyrityksen 10 askeleen ohjelma kohti energiatehokkuutta

International Energy Agency (IEA) on määritellyt energiatehokkuuden kaikista tärkeimmäksi muutosvoimaksi matkalla kohti vuoden 2050 hiilineutraalia maailmaa. Tavoite on selvä, mutta miten Suomen teollisuusyrityksissä voidaan tarttua toimeen? Mistä aloittaa?

Vastauksen mm. tähän kysymykseen kuulet 22.5., kun Mika Männistö, Local Business Manager, Motion Finland (ABB Oy) pitää asiantuntijapuheenvuoron Voimaa Pohjoisesta -ohjelmalavalla. Lue mielenkiintoinen blogiteksti ja tule kuulolle Ouluhalliin!

Lue blogi

 

 

LUMI-supertietokone (kuvituskuva blogiin)

LUMI-supertietokoneesta kilpailuetua yritysten data-analytiikkaan

22.5.2024 kuulemme mielenkiintoisen puheenvuoron Kajaanissa toimivasta LUMI-supertietokoneesta. Puheenvuoron pitää Jyrki Savolainen. Hän toimii CSC:llä LUMI-supertietokoneen laskentakapasiteetin yritysmyynnissä ja hän on LUT-Kauppakorkeakoulun apulaisprofessori. Puheenvuoroa odotellessa voit tutustua Jyrkin kirjoittamaan mielenkiintoiseen blogikirjoitukseen.

LUE BLOGI

 

Tavoitteena kestävämpi tulevaisuus kaivosteollisuudelle ja sitä ympäröivälle maailmalle

Kaivostoiminnan sähköistäminen ja automatisointi ovat avainasemassa teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Lue lisää mielenkiintoisesta teemasta! Blogin on kirjoittanut Kari Korpinen, Euroopan myyntijohtaja, kaivos-, sementti- ja alumiiniteollisuus, ABB

Lue blogi

 

 

Digitalisaatiolla merkittävää lisäarvoa kestävämpään tulevaisuuteen

Tänä vuonna Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa keskitytään erityisesti teollisuuden tulevaisuudennäkymiin. Antto Shemeikka, Global Industry Consulting Lead, Digital, ABB puhuu tapahtumassa teollisuuden tuottavuudesta, suorituskyvystä ja elinvoimaisuudesta konkreettiseen reaalimaailmaan pohjautuvan digitaalisen murroksen näkökulmasta.

Viime vuosien tapahtumat ovat osoittaneet meille, miten epävarmaa tulevaisuus voi olla. Tulevaisuuden ennustaminen onkin entistä vaikeampaa. Samaan aikaan muutokset myös tulevat entistä nopeammin ja rajummin, mikä tekee niihin valmistautumisesta vielä aiempaakin tärkeämpää.

Lue blogi

Laadunhallinnan erityisvaatimukset ydinenergia-alalle

Standardille ISO 9001 on julkaistu ydinenergia-alaa koskevat erityisvaatimukset. Se on tarkoitettu organisaatioille, jotka toimittavat ydinturvallisuuden kannalta tärkeitä tuotteita tai palveluita ydinenergia-alalla. Suomesta Säteilyturvakeskus STUK on ollut mukana standardin valmistelussa.

Tommi Carlson työskentelee METSTAssa, ja hoitaa kunnossapidon ja energianhallinnan EN- ja ISO -standardien ylläpidon ja käsittelyt Suomen osalta.

Lue Tommin blogi

 

Kestävästi tuotettu kotimainen vety tuo meille huoltovarmuutta

Uutta, ympäristön kannalta kestävää vedynvalmistusteknologiaa ollaan parhaillaan tutkimassa ja ottamassa käyttöön Suomessa. Lue Hycamite TCD Technologies’n  Matti Malkamäen blogikirjoitus erittäin ajankohtaisesta aiheesta. Kotimaisesta vedyn tuotannosta voit kuulla lisää 18.5. Ouluhallissa. Tutustu tarkemmin kahden päivän messuohjelmaan.

Lue blogi

 

Tulevaisuus tarvitsee kohtaamisia – kohtaamisista syntyy aina uutta

Järjestämme yhdessä Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n kanssa  Pohjoinen Teollisuus -kongressin 2.6. ja Digitalisaatioseminaarin 3.6. Oulun jäähallissa. Molempina päivinä tarjolla on korkeatasoiset ja ajankohtaiset ohjelmat, joita Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä on ollut rakentamassa. Blogissaan Jaakko kirjoittaa mm. kasvokkain kohtaamisen tärkeydestä – tulevaisuus tarvitsee kohtaamisia ja ihmisten kohtaamisista syntyy aina uutta. Lue lisää ajankohtaisista teemoista Jaakon blogista.

Lue blogi

Teknillinen tiedekunta – Kestävät ratkaisut ihmisen hyväksi

Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta –
Kestävät ratkaisut ihmisen hyväksi

Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta on luonnonvarojen kestävän hyödyntämisen huippuosaaja. Lue professori Riitta Keiskin blogi. Lisää mielenkiintoisesta teemasta voit kuulla messuilla 2. ja 3.6.2021 Ouluhallissa – tervetuloa kuulolle!

Lue blogi

Esa Pellikainen, Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja

Pohjoisen huomisen puolesta

Tapahtumakumppanimme Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen käsittelee blogikirjoituksessaan ajankohtaista teemaa teollisuuden töiden tutuksi tekemistä nuorille. Käyhän lukemassa Esan ajatuksia ajankohtaisesta teemasta.

Lue blogi