Skip to content

Ajankohtaista

Teollisuuden suurtapahtuma
22. – 23.5.2024, Oulu

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma on tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Julkaistu 25.3.2024

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty, ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Ouluhalli täyttyy jälleen pohjoisen teollisuudenalan menestyksen tekijöistä ja tulevaisuuden lupauksista. Pohjoinen Teollisuus järjestetään tänä vuonna jo 14:ttä kertaa.

Tapahtumaa on järjestämässä Expomarkin lisäksi useita muita yrityksiä, ja yksi näistä on tuttuun tapaan Kunnossapitoyhdistys Promaint ry. Yhdistys on ollut tapahtumassa mukana alusta asti. Toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä näkee messujen arvon yrityksille, vaikka ajat ovatkin vuosien saatossa muuttuneet.

“Ennen suurin syy osallistua messuille oli nähdä alan uutuuksia. Internetin ja sähköistymisen myötä messujen luonne on hieman muuttunut, mutta ne ovat edelleen erinomainen tilaisuus tavata kontakteja, kuten asiakkaita ja toimittajia, ja tehdä kauppaa. Vaikka monia asioita pystyykin hoitamaan verkon yli, on ihmisten välisillä kasvokkaisilla kohtaamisilla edelleen suuri merkitys”, Tennilä toteaa.

Messuille osallistuminen voi myös loppujen lopuksi säästää aikaa ja rahaa. Messuilla voi kohdata yhdessä paikassa monia kontakteja sen sijaan, että tapaamisia järjestäisi erikseen eri paikkakunnilla – siksi se on tehokas tapa ylläpitää verkostoja.

Pohjoinen Teollisuus -messujen näytteilleasettajien paikat myytiin ripeästi loppuun. Kaikkiaan saman katon alle saapuu kahden päivän ajaksi yli 300 näytteilleasettajaa. Joukossa on runsaasti tunnettuja yrityksiä, kuten ABB Oy, Konecranes Finland Oy ja Siemens Oy. Näytteleasettajalista löytyy osoitteesta pohjoinenteollisuus.expomark.fi.

Lavalla puheenaiheita energiasta kyberturvallisuuteen ja suurhankkeista huoltovarmuuteen

Vuonna 2022 Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa lavaohjelma keräsi runsaasti yleisöä, ja samaa odotetaan myös tänä vuonna. Kahden päivän aikana kuullaan puheenvuoroja mm. energiasta, vihreästä siirtymästä, teollisuuden kyberturvasta, pohjoisen Suomen suurhankkeista, kunnossapidosta, kaivosteollisuudesta ja huoltovarmuudesta. Lavalle nousevat mm. Pekka Suomela (Kaivosteollisuus ry), Heidi Paalatie (Suomen Tuulivoimayhdistys ry), Jyrki Savolainen (Lappeenranta-Lahti University of Technology) ja Mika Männistö (ABB Oy).

Teollisuudella on vahva kasvualusta Pohjois-Suomessa, mikä näkyy myös Pohjoinen Teollisuus -messuilla. Tennilä toteaa, että tapahtuma on pysynyt vireänä ja odottaa itsekin tapaavansa siellä paljon tuttuja.

“Näillä messuilla on aina mukavan avoin ja välitön tunnelma. Pohjoinen Teollisuus on Pohjois-Suomen oma teollisuustapahtuma, jossa käy paljon avainhenkilöitä pohjoisen teollisuuslaitoksista.”

Maksuton rekisteröityminen vuoden 2024 Pohjoinen Teollisuus -tapahtumaan on nyt auki. Rekisteröidy mukaan sähköisesti täältä!

Tunnelmia vuoden 2022 messuista ja oheistapahtumista voi katsoa Messukeskuksen kuvapankista. Kuvapankkiin pääset tästä!

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa katsottiin yhdessä tulevaisuuteen 

Julkaistu 19.5.2022

Ouluhalli täyttyi 18.–19.5. teollisuuden uusista tuulista, kun Pohjoinen Teollisuus keräsi teollisuusalan ammattilaiset yhteen. Kahteen päivään mahtui yli 330 näytteilleasettajaa, 3350 tapahtumavierasta ja lukuisia ajankohtaisia puheenvuoroja. Seuraavan kerran tapahtuma siintää vuodessa 2024.

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumaa odotettiin pandemian vuoksi kaksi ylimääräistä vuotta – edellisen kerran Oulussa kokoonnuttiin vuonna 2018. Neljän vuoden hiljaiselon rikkoutuminen näkyi selvästi, sillä Ouluhalli oli tänä vuonna täynnä näytteilleasettajia. Kaikki osastopaikat myytiin nopeasti loppuun.

Maailmantilanne huomioiden tapahtuma oli tärkeä pohdinnan paikka suomalaiselle teollisuudelle. Pandemia aiheutti alalle omat haasteensa, ja nyt Venäjän tilanne ja sen vaikutus suomalaiseen elinkeinoelämään ja teollisuudenalaan puhututtaa. Tapahtuma oli erinomainen tilaisuus tehdä katsaus siihen, millaisia koko maata palvelevia upeita mahdollisuuksia Pohjois-Suomessa on.

Ohjelmassa loisti huippuosaaminen ja ajakohtaisuus

Tapahtumassa käsiteltiin runsaasti päivänpolttavia teemoja pohjoisen teollisuudenalan tiimoilta. Käsittelyssä oli esimerkiksi sähkön riittävyys teollisuudessa, suomalaisten kaivosprojektien tilanne, vedyn mahdollisuudet teollisuudessa sekä kunnossapidon vastuu. Lisäksi keskusteltiin osaajien riittävyydestä pohjoisessa Suomessa. Näytteilleasettajien osastoilla esiteltiin tuoteuutuuksia ja käytiin keskustelua eri yritysten edustajien kanssa – ja ennen kaikkea paikattiin pandemiavuosien jättämää lovea kasvokkaisille tapaamisille.

Uusille yhteistyökuvioille rakennettiin otollista maaperää tapahtumakeskiviikkona 18.5., kun Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuman yhteydessä järjestettiin ammattilaisille suunnattu B2B-verkostoitumistilaisuus Suomi-Ruotsi-jääkiekko-ottelun hengessä. Tunnelmallinen ilta oli täynnä jaettua innostusta ja uusia tuttavuuksia, ja ajatuksia vaihdettiin vilkkaasti.

Tapahtumassa juhlistettiin myös kunnossapidon osaamista. Suomen Messusäätiö ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry palkitsivat Lapin ammattikorkeakoulun pitkäjänteisestä työstä kunnossapidon ja ennen kaikkea käyttövarmuuskoulutuksen kehittämisessä.

Varmasti kohti tulevaisuutta

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumalla on tärkeä rooli Oulun talouselämän kehittämisessä. Tapahtuma itsessään keräsi tänä vuonna runsaasti ihmisiä vilkastuttamaan Oulun kaupunkikuvaa, mutta pidemmällä tähtäimellä vaikutus on sitäkin suurempi. Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa tekijät puhaltavat vuosi toisensa jälkeen yhteen hiileen, jotta pohjoisen teollisuudenala jatkaisi menestyksekästä kasvuaan ja vahvistaisi edelleen koko Suomen elinkeinoelämää.

Teollisuuden ala kasvaa ja kehittyy, ja sitä myöten koko ajan tarvitaan myös uusia kohtaamisia. Seuraava Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään 22.–23.5.2024, ja paikkana on edelleen tuttuun tapaan Oulu.

Teollisuuden suurtapahtuma esittelee pohjoisen vahvaa osaamista

Julkaistu 6.5.2022

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään 18.–19.5.2022 Oulun Ouluhallissa. Ammattilaisille maksuttoman tapahtuman teemana on tänä vuonna Pohjoisen menestyksen tekijät. Esiin nostetaan pohjoisen teollisuuden keskeiset puheenaiheet, alan timanttinen osaaminen ja yritysten tuotteet sekä palvelut. Pohjois-Suomella on tärkeä rooli teollisuudenalalla, sekä Suomessa että maailmalla. 

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa paikalla on yli 330 näytteilleasettajaa. Ouluhallissa pääsee tutustumaan alan uusimpiin lanseerauksiin lähietäisyydeltä sekä käsittelemään etenkin pohjoisen teollisuuden tulevaisuuden polttavimpia kysymyksiä. Pohjois-Suomessa on paljon potentiaalia teollisuudenalan kasvuun ja kehitykseen, ja Pohjoinen Teollisuus on tästä kattava läpileikkaus.

 Yhdessä kohti kasvua

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa on mukana BusinessOulu. Ensimmäisenä messupäivänä keskiviikkona 18.5. järjestetään B2B matchmaking -verkostoitumismahdollisuus, joka toteutetaan BusinessOulun kanssa toteutetun sähköisen työkalun avulla. Torstaina 19.5. BusinessOulun JobCorner jalkautuu Pohjoinen Teollisuus -messuille.

BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula toteaa, että teollisuudenalan yrityksillä on pohjoisessa hyvä kasvualusta. “Oulussa tehdään merkittävää metalli- ja terästutkimusta, ja Pohjois-Suomen toimijat rakentavat rautaisen ja teräksisen selkärangan lukuisille toimialoille koko Suomeen. Lisäksi Pohjois-Suomessa on vahvasti kehittyvää elintarvike-, ICT- ja rakennusteollisuutta. Teollisuudenalat ovat hyvässä kasvussa ja synnyttävät kestävästi, uudistuvalla energialla uusia työpaikkoja, mikä taas lisää yleistä hyvinvointia.”

Messuilla on ainutlaatuinen tilaisuus paitsi verkostoitua, myös luoda pohjaa oman yrityksen uusille tuulille – esimerkiksi yhdessä ideoiden. Kahden vuoden poikkeusajan jälkeen on aika tuulettaa ajatuksia. “Uskon, että messujen kaltaisissa yhteisissä tapaamisissa parviälystä voidaan saada paljon irti. Ideoita voidaan hioa yhdessä, jolloin syntyy paljon uutta!”, Ala-Mursula kehuu.

Oulusta näkyvyyttä koko Pohjois-Suomeen

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuman myötä Ouluun kerääntyy iso joukko alan kärkinimiä sekä uusia lupauksia. Teollisuuden alan osaamisen ja toiminnan kehittäminen ovat avain paitsi pohjoisen, myös koko Suomen teollisuuden elinvoiman kasvattamiseen – aina ulkomaille asti. ”On hienoa, että pohjoisen merkittävin teollisuustapahtuma on taas Oulussa. Pohjoisessa on eri teollisuuden aloilla huippuluokan toimijoita, jotka tuottavat ratkaisuja koko Suomen ja maailman hyväksi”, toteaa Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä, mikä vilkastuttaa Oulun kaupunkia entisestään. Laajala toivottaakin kaikki tapahtumavieraat tervetulleiksi. “Oulu on tapahtumakaupunki ja Pohjoinen Teollisuus rikastuttaa kaupungin elämää. Tervetuloa Ouluun, pohjoisen kasvukeskukseen ja vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin.”

Näytteilleasettajien lisäksi tapahtumassa kuullaan runsaasti ajankohtaisia puheenvuoroja esimerkiksi  teollisuuden energiaratkaisuista, suurhankkeista ja vedyn mahdollisuuksista teollisuudessa. Puhujina loistavat mm. Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen, Hycamite TCD Technologies Oy:n perustaja Matti Malkamäki, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela ja SSAB Euroopan kunnossapitojohtaja Pekka Paganus. Tiukassa paneelikeskustelussa käsitellään aihetta Miten turvaamme osaajien saatavuuden pohjoisessa? Lisäksi puheenvuorot käsittelevät monipuolisesti suomalaista kaivosteollisuutta ja kunnossapidon tulevaisuutta, unohtamatta ajankohtaisia kestävän kehityksen esityksiä. Ohjelmakokonaisuuteen voi tutustua osoitteessa www.pohjoinenteollisuus.fi, samassa osoitteessa messuvieraat voivat rekisteröityä tapahtumaan maksuttomasti.

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma tulee jälleen – messuilla saadaan esimakua siitä, miltä pohjoisen teollisuus näyttää huomenna

Julkaistu 23.3.2022

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma järjestetään 18.–19.5.2022 Oulun Ouluhallissa neljän vuoden hiljaiselon jälkeen. Messujen teemana on tänä vuonna Pohjoisen menestyksen tekijät. Esiin nostetaan pohjoisen teollisuuden keskeiset puheenaiheet, mm. teollisuuden tulevaisuus, kestävä kehitys ja tulevat suurhankkeet. Tapahtumaa on odotettu, sillä edellisen kerran messut järjestettiin vuonna 2018.

Digitalisaation ja ympäristökysymysten aikana teollisuuden alalla on tärkeää katsoa nykyhetken lisäksi tulevaisuuteen, sillä muutos on väistämätöntä. Tämä vaikuttaa paitsi yritysten arvomaailmaan, myös kehitykseen ja uusiin investointeihin. Pohjoinen Teollisuus -messuilla pääsee tutustumaan alan uusimpiin lanseerauksiin lähietäisyydeltä sekä käsittelemään teollisuuden tulevaisuuden polttavimpia kysymyksiä.

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma tekee kunniaa ja tukee erityisesti pohjoisen Suomen teollisuudenalan kasvua ja kehitystä.

Kattava tarjonta varmistaa vahvan verkostoitumisen ja monipuoliset näkökulmat

Tänä vuonna messuilla on yli 300 näytteilleasettajaa. Mukana ovat mm. Konecranes, Sulzer, Siemens, ABB, Metso Outotec ja Etran yhteisosasto. Ammattilaisille maksuttomat messut ovat ainutlaatuinen mahdollisuus verkostoitua, tutustua uusimpiin tuotteisiin ja tavata alan asiantuntijoita sekä kollegoja. Lisäksi ensimmäisenä messupäivänä 18.5. järjestetään B2B matchmaking -verkostoitumismahdollisuus, joka toteutetaan erillisen Business Oulun kanssa toteutetun sähköisen työkalun avulla.

Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa kuullaan runsaasti myös mielenkiintoisia puheenvuoroja alan huippunimiltä. Puheenvuoroja kuullaan koko messujen ajan. Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä puhuu ajankohtaisesta aiheesta Teollisuus vähentää päästöjä – riittääkö sähkö? Pohjoisen Suomen Suurhankeinfon vetää Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen. Ensimmäistä kertaa esillä on myös vety-aiheinen puheenvuoro, kun lavalle nousee Hycamite TCD Technologies Oy:n perustaja Matti Malkamäki. Tiukassa paneelikeskustelussa käsitellään aihetta Miten turvaamme osaajien saatavuuden pohjoisessa? Lisäksi puheenvuorot käsittelevät monipuolisesti suomalaista kaivosteollisuutta ja kunnossapidon tulevaisuutta, unohtamatta ajankohtaisia kestävän kehityksen esityksiä.

Ohjelmakokonaisuuteen voi tutustua osoitteessa www.pohjoinenteollisuus.fi, samassa osoitteessa messuvieraat voivat rekisteröityä tapahtumaan maksuttomasti.